menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas gyümölcskenyér csokival


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg vaj,30 dkg kandírozott gyümölcs,25 dkg liszt,25 dkg cukor
10 dkg porcukor,7 tojás,5 dkg mandula,5-10 dkg csokoládé,
1 csomag sütőpor,1 citrom reszelt héja,1 kiskanál fahéj

Elkészítés:


A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd
össze.
Egy őzgerinc formát vajazd és lisztezd ki, majd öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 30-40 percet. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedd le alufóliával. Amikor kész, a tésztát óvatosan borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. Csak ezután szórd meg alaposan porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Csülök tormalevélben
Csülök tormalevélben

A csülköt és a babot külön fazékban főzzük meg. Közben készítsük el a besamelt. A vajat serpenyőben olvasszuk meg, keverjük el benne a lisztet, de vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi narancsos kacsasült
Karácsonyi narancsos kacsasült

A kacsamelleket és combokat alaposan megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat áts...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karácsonyi diós sütemény,
Karácsonyi diós sütemény,

A tojások fehérjét egy tálba tesszük és kemény habot verünk belőlük. A többi hozzávalót egy másik tálba tesszük és jól összekeverjük. A tojáshabot beleforgatjuk a tésztába, de vigy...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Taco Ceviche
Taco Ceviche

2. Ceviche taco – az egész Közép- és Dél-Amerikában népszerű, hagymával, chilivel, citrommal marniált nyers hal remekül érvényesül a taco-ban.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk