50 dkg liszt,3 dl víz,2 kávéskanál só,2 evőkanál olívaolaj
4 dkg élesztő
A paradicsomszószhoz:
4 dl paradicsompüré (passata – nyers püré, nem sűrítmény)
4 evőkanál olívaolaj,só,2 gerezd fokhagyma,2 evőkanál szárított bazsalikom
A tetejére:
ízlés szerint sonka, gomba, szalámi, bacon, kukorica...
reszelt sajt
A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, majd hozzátesszük az olajat. A liszthez öntjük, elkeverjük egy kanállal, majd kiborítjuk az asztalra, és sima tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen hagyjuk 2 órát kelni, majd kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk gáztepsi méretűre vagy kerek, kisebb pizzaformára.
A pizzaszószhoz a hozzávalókat összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát, és fűszerezzük. Vékonyan megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott sonkával, gombával, reszelt pizzasajttal.
220 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A tésztát sós vízben készre főzzük, közben a szalonnát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és néhány perc elteltével a reszelt sajtokat. sóval, borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. 2. A megtiszított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, majd jól lecsepe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy közepes méretű tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, 2 felvert tojást, valamint az apróra vágott újhagymát és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük vele a rétesla...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz