50 dkg darált keksz, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg kókusz- reszelék, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl feketekávé, 1 dl rum, 5-6 evőkanál baracklekvár,
Töltelék: 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 cs vaníliás cukor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék, + 5 dkg kókuszreszelék a tetejére
A darált kekszet a puha margarinnal és a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral összedolgozni,hogy jól formázható masszát kapjunk. Tedd a hűtőszekrénybe amíg elkészül a krém.
A tejet a lisztet és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű krémmé. A vajat a porcukorral keverd habosra,szórd bele a kókuszresze- léket majd keverd a kihűlt krémmel össze.
A kekszes masszát simítsd egy nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel,majd a kókuszreszelékkel szórt fólia segítségével tekerd fel.majd a hűtőbe várd míg felszeletelheted.
Esetleg lekvár helyett meggylével is összeállíthatod a tésztát.
A piskótához a kilenc tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a sárgákat, végül nagyon óvatosan a sütőporral elegyített lisztet. A masszát oszd h...
Elkészítési idő: Elkészítés: 30 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a vajat, tojásfeherjét és a sót. Majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, 2 kanál rumot. Végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű