menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mézeskalács lapokhoz:
500 g liszt ,100 g porcukor ,2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj ,1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
250 g méz ,60 g vaj vagy ráma ,1 kisebb tojás

A krémhez:
2 dl dara ,1 liter tej ,2 csomag vaníliás cukor ,400 g vaj vagy ráma
400 g porcukor

Elkészítés:


A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beletesszük a tojást is. Fakanállal összedolgozzuk. (Ha nagyon száraz, kis vizet adhatunk hozzá. Ha nagyon lágy, kicsi lisztet szórunk még bele.) Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit egy napig folpackkal letakarva hűvös helyen állni hagyunk.

A krémhez a darából a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darás pépet. Alaposan elkeverjük és lehűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Répatorta 2.
Répatorta 2.

A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral. Az apróra reszelt sárgarépát összekeverjük a darált dióval, a cirom héjával és levével majd hozzáadjuk a habosra kevert tojás sárgájáh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi fatörzs
Karácsonyi fatörzs

A tészta: Tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgáját a cukor 3/4 részével habosra keverjük. A tojás fehérjét a megmaradt cukorral keményre felverjük. Majd összekeverjük a tojá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal,
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal,

A csirkemelleket hosszában vágjuk be, majd hajtsuk szét, mint egy könyvet. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd daráljunk rá borsot, és sózzuk meg. A póréhagymát vágjuk egy centi...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (tejkaramellás)
Szaloncukor (tejkaramellás)

A tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot kb. 40 percig lassú tűzön, nagy lapos serpenyöben, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a porcukrot. Olajjal vékonyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk