Tészta:
6 tojás,120 g liszt,120 g cukor,1 t. sütőpor,citromhéj,50 g dió,
20 g kakaópor
Krém:
2 tojás sárgája,120 g cukor,1 cs. vaníliás puding,350 ml tej,200 g vaj
Öntet:
100 g vaj,100 g cukor,40 g kakaópor,20 g liszt,150 ml tej,50 ml rum
A tekeréshez 100 g dió és 100 g mazsola.
A tészta alapanyagaiból piskótát keverünk, három részre osztjuk, az egyik marad sima, a második részbe a diót, a harmadikba a kakaót forgatjuk. Külön habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe sűrűn egymás mellé, ferdén húzzunk csíkokat felváltva, figyelve, hogy mindenhová jusson. Ha maradna, minden csíkra húzhatunk a saját “színéből”. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kivéve hagyjuk kihűlni. A krémhez a vaj kivételével sűrű pépet főzünk, langyosra hűtve kikeverjük a felhabosított vajjal. A piskótáról a papírt lehúzzuk, együtt visszafordítjuk, a krémmel kenjük, dióval és mazsolával meghintjük, majd szorosan feltekerjük, és papírral együtt behűtjük. Az öntethez a rum kivételével mindent összefőzünk, végül a rum is belekerül. Kihűtjük. Tálaláskor a tekercsből szeleteket vágunk, az öntettel körítve, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Egy 28×36 cm-es tepsibe lerakunk 1 sor kekszet. A tejben a pudingokat a cukorral megfőzzük. Még melegen belekeverjük a margarint is és ráöntjük a kekszre. Erre újabb sor kekszet r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük. A krém elkészítése: A pudingporból félreteszünk 2 teáskaná...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krém hozzávalóit keverd össze alaposan és simára, majd hagyd állni 30 percig a hűtőben. A kenyérszeleteket lapítsd el, az egyikre pakolj egy púpos evőkanálnyit a krémből, majd i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű