menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd mandula torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
4 db tojásfehérje,12 dkg nádcukor,25 dkg héjas mandula ledarálva
5 dkg egész héjas mandula félig ledarálva

A krémhez:
4 db tojássárgája,3 dkg keményítő,2 dl tej,20 dkg vaj felkockázva
8-10 dkg porcukor ,1 teáskanál vanília kivonat

A tetejére:
5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:


A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekeverjük a mandulás keveréket.
A kivajazott, kerek, 20 cm átmérőjű szilikonformába beletöltjük a massza felét, megrázogatjuk, így egyenletes lesz és úgy sütjük ki. Ugyanígy teszünk a másik felével is. 170 fokos előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük a tortalapokat.
Ha kisültek a tésztalapok, hagyjuk kihűlni. Nekem a legjobban úgy sikerült, ha a formában hagytam, nem piszkáltam, így a végén szépen egyben ki lehetett fordítani belőle.

A krém készítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és felfőzzük. Pudingszerűnek kell lennie. Folyamatosan kavargassuk, hogy ne égjen le. Vegyük le a tűzről. Amikor még meleg adjuk hozzá a kockára darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet.
Ha kihűlt a krém, töltsük meg a tortalapok közötti részt, valamint a tetejét és az oldalát. Kb. 5 dkg szeletelt mandulát egy serpenyőben pár perc alatt pirítsunk meg és ha kihűlt szórjuk meg vele a torta tetejét és oldalát.


Svéd mandula torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes csupa citrom torta recept
Krémes csupa citrom torta recept

A vajat és a cukrot habverővel kikeverjük. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét. Majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Dobos torta 3.
Dobos torta 3.

Elkészítése:A tojások fehérjét kemény habbá verjük . A sárgáját, a porcukorral habosra keverjük,a vajat picit felmelegítjük cseppfolyósra majd hozzáadjuk. Ehhez jön a liszt melyet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós-epres torta
Túrós-epres torta

22 cm-es forma. Tészta : 3 tojássárgáját kikeverjük 150 g cukorral, 1,15 dl tejjel, 1,15 dl olajjal, 265 g liszttel, 3/4 cs sütőpor, 3 fehérje felverve 60 g cukorral. Túrós k...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Nutellás sajttorta sütés nélkül
Nutellás sajttorta sütés nélkül

Kekszet apróra törjük, adunk hozzá 1 ek. Nutellát és a puha vajat. Alaposan összekeverjük és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk (a formát béleljük ki sütőpapírral). A mascarp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk