menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis raffaelló


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
6 tojás fehérje,25 dkg porcukor,10 dkg liszt,15 dkg kókuszreszelék

a krémhez:
6 tojás sárgája,8 dl tej.20 dkg cukor,2 csomag vanília ízű főzős pudingpor,25 dkg vaj

a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
(a tepsi kb. egy A/4-es papír méretének (30 x 20 cm) felel meg)

Elkészítés:


A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.

A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen! A margarint a maradék cukorral habosra keverjük. A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.

Hűtőben/hideg helyen kicsit dermedni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágva kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Marlenka nyújtás nélkül
Marlenka nyújtás nélkül

A vajat és mézet nagyobb edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor már feloldódott, hozzáadjuk a szódabikarbónát. Kb. 2 percig kavargatjuk, ezalatt szép barnás színe lesz. Ügye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Csokis turós tejfölös süti
Csokis turós tejfölös süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos almás krémes
Habos almás krémes

Krém:Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk az almákat, meglocsoljuk a citromlével, a vízzel és a kókusztejszínnel felöntve puhára pároljuk. Folyamatos keverés mel...

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Habos csokikrém
Habos csokikrém

A hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd be...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk