150 g zsíros túró,1 tojás,1,5 evőkanál cukor,6-8 evőkanál liszt
csipetnyi szódabikarbóna,pici ecet
a sütéshez:
olaj
a szóráshoz:
porcukor
A cukrot és a tojást egy tálkában összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a lisztet.
A szódabikarbónát egy teáskanálba tesszük, ráöntjük az ecetet, megvárjuk, amíg felhabosodik, majd azt is a tálba öntjük és alaposan összekeverjük.
Egy lábasban melegíteni kezdjük az olajat. Közben a tésztából lisztes kézzel gombócokat formálunk.
A fánkgolyókat a forró olajba tesszük, és mindkét oldalát addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olajat felszívja róla.
Ha már kissé kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
A káposztát lereszelem besózom, és kicsit állni hagyom. Az olajat egy lábosban felhevítem, majd hozzáadom a kinyomkodott káposztát, borsozom, és adok hozzá egy kevés cukrot.(í...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSajtos besamel A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk és reszelünk bele szerecsendiót. A sajtokat a k...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA vajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és rádobom a szeletekre vágott gombát, megsózom, borsozom. A kockára vágott csirkemellet hozzáadom a hagymás gombához, szere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű