1 adag: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, ízlés szerint só, 1 db tojás, reszelt sajt -apróra vágott szalonna vagy sonka
Az összes hozzávalót összegyúrom,2 ujjnyi vastagságúra kinyújtom,valamilyen formával kiszaggatom. Megkenem tojással, megszórom a tetejét reszelt sajttal és ízlés szerint sózom majd szép pirosra sütöm.
A kefirbe belekeverjük a cukrot, sót, szódabikarbonát és összedolgozzuk a liszttel és a reszelt sajttal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, lisztezve nyújtsuk ki nem túl vékonyra Ha n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a vajat, a tojássárgáját, a sót és a tejfölt egy tálba tesszük. Alaposan meggyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk, majd papírr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összedagasztani, legalább 1 órát hideg helyen pihentetni. Utána kinyújtani téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra. 1 egész tojással megkenni, négyzet alakúra felszelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű