40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj (vagy margarin)
20 dkg krémsajt (natúr)
2 db tojás (főtt)
1 ek mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg gépsonka
1 csokor petrezselyem
Sonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet is hozzákeverjük a sajtkrémhez.
A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük, mégpedig oly módon, hogy egy zacskóba tesszük a sajtot, és fakanál segítségével lógatjuk a forró vízbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg formálhatóan puha lesz. Ekkor kiemeljük zacskóstul, és folpackot téve a sajt alá fölé, vékony lappá nyújtjuk. A kinyújtott sajtot kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd rásimítjuk a sajtos krémet, és felcsavarjuk.
Folpackba csomagolva hűtőszekrényben jól lehűtjük, majd felszeletelve kínáljuk.
30 dkg málnához 5 tojás fehérjét kemény habbá vertem közbe annyi kanál kristálycukrot tettem, ahány tojás (egy kicsivel lehet több is, én végül 7 kanállal tettem bele) Mikor kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk és vastagabb, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A vöröshagymát fél főre vágjuk. Egy nagyobb lábasban burgonyát és a hagymát feltesszük főni annyi hideg vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főztem, hideg vízben kihűtöttem, megpucoltam. A virslit is megfőztem, alaposan lecsepegtettem és hűlni hagytam. Egy nagyobb tálba tettem a tejfölt és majonéz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű