6 tojás
1 nagy tejföl
1 nagy fej vöröshagyma/lilahagyma
3 evőkanálnyi majonéz
1 evőkanálnyi mustár
pár csepp citromlé
só
frissen őrölt bors
kevés cukor
1 csipet őrölt szerecsendió
A tojássalátához elsősorban főtt tojás kell, tehát fogd a tojásokat, s főzd legalább nyolc percig forró vízben.a letelt a tojásokra szánt idő, szabadítsd meg őket a héjuktól, majd karikázd fel nagyjából egységesen széles darabokra.A hagymát kockázd fel, majd a tejfölt, a majonézt és a mustárt keverd össze, adj hozzájuk pár csepp citromlevet,cukrot és ízesítsd kedvednek megfelelő mértékben. Ha kész vagy a mártással - ha nem elég híg, egy kis tejszínnel még higíthatsz rajta -, óvatosan keverd össze a tojásokkal, majd fedd le és amíg nem fogyasztod, tedd a hűtőbe, a legjobb, ha áll egy éjszakát, de legalább pár órát.
A fenyőmagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, kivesszük, és hagyjuk hűlni. A paradicsomokat megmossuk, ketté vágjuk. Egy edénybe elkavarjuk az ecettel, az olaj felével, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszeljük,vagy szép egyenletes,vékony csíkokra szeljük.Enyhén besózzuk és állni hagyjuk A hagymát felszeljük,dinszteljük olajon,a sóból kinyomott káposztát hozzá tes...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMinnden anyagot és eszközt kikészítek: ESZKÖZÖK: 1 hosszúkás tálat a kész tojásoknak 1 nagyobb tálat a tonhal és tojássárga összetöréséhez 1 villát, 1 jó éles kést, vágólapot,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű