3-4 alma
3 tojás
25dkg liszt
2.kanál cukor
150 ml hideg tej
150 ml szódaviz vagy ásványviz
csipet só
ha nagyon sürü lehet még szódavizet
olaj a sütéshez
a palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál
az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk
vékony karikákat vágunk
a serpenyőt előkészitjük
pici olajjal kikenjük
az alma karikákat egyenként belemártjuk a palacsinta masszába s aztán a serpenyőbe helyezzük
annyit tegyünk a serpenyőbe hogy kényelmesen elférjenek
ha megsült az egyik oldala megforditjuk
tálra szedjük és fahéjjas porcukorral megszorjuk
minden alkalommal mikor tesszük az uj kis almás palacsintákat a serpenyőt meg kell olajozni
A kockára vágott vöröshagymát a zsíron megpárolom, beleteszem a felaprított chilit, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a kicsontozott, kockára vágott húst. Sózom, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy Római tálat, fedelével együtt. A zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrašno pomiješajte sa soli, praškom za pecivo i dodajte na listiće narezan hladan maslac. 2. Električnom miješalicom izmiješajte sastojke u zrnatu smjesu te na kraju dodajte kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg, majd rakd hozzá a marhahúst, és kevergesd, amíg kifehéredik. Öntsd hozzá a paradicsomot, és párold kis lángon 15-20 percig. Mehet hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű