menu

Családireceptkönyv.hu

Betyárkrumpli


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1- 1 1/2 kg burgonya

-1 szál parasztkolbász ( ne túl száraz )

-30 dkg szalonna

-30 -40 dkg füstölt oldalas

-só,bors, néhány bacon szelet ( nem fontos ...csak ha van )

- piros füszerpaprika

Elkészítés:


a burgonyát megpucoljuk 1/2 cm. vastag karikára vágjuk

-az oldalast előre megfőzzük ,lecsöpögtetjük ,szeleteljük

-a burgonyát ősszekeverjük kevés sóval,borsal,füszerpaprikával kevés olajjal

-a kolbászt karikára vagy darabokra vágjuk ( ki hogy szereti )

-a szalonnát felcsikozzuk ,bevagdossuk hogy csillag alakúra süljön

-kicsit kiolajozott tepsibe boritjuk a burgonyát ,ráhelyezzük a kolbászt,oldalast,bacont,és a szalonnát

a sütőt 150 fokra előmelegitjük

-1 óra alatt készre sütjük

Betyárkrumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon
Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon

A tepsit vagy sütőtálat (amiben sütni szeretnénk) szalonnazsírral kikenjük. Erre kerül a káposzta, megszórjuk a köménymaggal, majd ízlés szerint sózzuk. Rászórjuk a felkarikázott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors tejszínes-csirkés rizs
Gyors tejszínes-csirkés rizs

A rizst feltesszük főni. A hagymát, husit, aszalt paradicsomot feldaraboljuk. Egy edényben üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Erdélyi lucskos káposzta
Erdélyi lucskos káposzta

A húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tenkeshegyi parasztos libamáj
Tenkeshegyi parasztos libamáj

A májakat hosszában vágjuk ketté és tegyük egy lábosba, melynek az alját megkentünk libazsírral. Ezután borítsuk be a félkarikára vágott vöröshagymával, a karikára vágott paradicso...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk