-1- 1 1/2 kg burgonya
-1 szál parasztkolbász ( ne túl száraz )
-30 dkg szalonna
-30 -40 dkg füstölt oldalas
-só,bors, néhány bacon szelet ( nem fontos ...csak ha van )
- piros füszerpaprika
a burgonyát megpucoljuk 1/2 cm. vastag karikára vágjuk
-az oldalast előre megfőzzük ,lecsöpögtetjük ,szeleteljük
-a burgonyát ősszekeverjük kevés sóval,borsal,füszerpaprikával kevés olajjal
-a kolbászt karikára vagy darabokra vágjuk ( ki hogy szereti )
-a szalonnát felcsikozzuk ,bevagdossuk hogy csillag alakúra süljön
-kicsit kiolajozott tepsibe boritjuk a burgonyát ,ráhelyezzük a kolbászt,oldalast,bacont,és a szalonnát
a sütőt 150 fokra előmelegitjük
-1 óra alatt készre sütjük
A tepsit vagy sütőtálat (amiben sütni szeretnénk) szalonnazsírral kikenjük. Erre kerül a káposzta, megszórjuk a köménymaggal, majd ízlés szerint sózzuk. Rászórjuk a felkarikázott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst feltesszük főni. A hagymát, husit, aszalt paradicsomot feldaraboljuk. Egy edényben üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májakat hosszában vágjuk ketté és tegyük egy lábosba, melynek az alját megkentünk libazsírral. Ezután borítsuk be a félkarikára vágott vöröshagymával, a karikára vágott paradicso...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Nehéz