16 darab babapiskóta ( én a dupláját használtam)
-3 dl tej
-vaniliás cukor izlés szerint + porcukor
-25 dkg gesztenye massza
-1 doboz ( 200 ml )édes tejszin
-1 tabla étcsoki
A tejet meglangyositjuk bele a vanilia + porcukor ( attól függ milyen édesen szereted )
-a babapiskotákat megmártjuk ebbe a cukros tejben és egy jénai tál aljára sorakoztatjuk , a gesztenye masszát reszeljün
-a csokit megolvasztjuk és elfelezzük ...felét rácsorgatjuk a gesztenyére ...a másik felét higitjuk kevés tejjel ugy hogy öntet sűrüségü legyen (
-Én tettem még egy sor piskótát és megismételtem az eljáraásokat piskota,gaszenye ,csoki )
Végül a tejszinhabot kemény habbá verjük és rá simitjuk a tetejére erre csurgatjuk a megmaradt csokit
A lisztet a vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást és egyne...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesTojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral, dióval elkevert lisztet. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük egy 24×39 cm-es sz...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KözepesKrém- 4kanál lisztet megfőzünk 6dcl tejjel. Kikeverünk 30 dkg vajat 30dkg porcukorral,hozzákeverjük a még nagyon kicsit langyos pépet, és kész!
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Könnyű