menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyával rakott sertésszelet


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-kb. 70 dkg sertéskaraj,
-1 kg burgonya,
-1 fej vöröshagyma,
-35 dkg tejföl,
-25 dkg császárszalonna vagy bacon,
-25 dkg reszelt sajt,
-10 dkg tömlös sajt
-1 teáskanál mustár, só, bors
--6-8 kanál olaj,

Elkészítés:


A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )
A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon süssük elő.
A visszamaradt olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát, és pirítsuk meg a szalonnát vagy bacont
-a zsirt leöntjük róla,majd hagyjuk hülni
--ezután belekeverjük a mustárt,a tömlős sajtot,a tejfölt és a reszelt sajt felét
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki egy kevés zsírral vagy olajjal, és az elökészitett húsokat egymástól kellő távolságra a tepsibe fektetjük
- megrakjuk a baconos raguval,majd a burgonyszeletekkel,végül megszorjuk a maradék reszelt sajtttal
-előmelegitett sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. .

Burgonyával rakott sertésszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott sült karaj
Rakott sült karaj

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Csikós tokány 1 - OK
Comb - Csikós tokány 1 - OK

1. A húst és a szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát felaprítjuk. 3. A szalonnát megpirítjuk majd a hagymával és pirospaprikával pörköltalapot készítünk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Horpácsi sertéskaraj
Karaj - Horpácsi sertéskaraj

1. A karajból 8 egyforma szeletet vágunk, megsózzuk, és forró olajban elősütjük. 2. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott hagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pozsnyi tokány
Pozsnyi tokány

A hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuka vastag csíkokra vágott sózott, borsozott húst és jól megsütjük. Utánna hoáadjuk a paradicsomszószt, borsót, gombát. puhára főzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk