-kb. 70 dkg sertéskaraj,
-1 kg burgonya,
-1 fej vöröshagyma,
-35 dkg tejföl,
-25 dkg császárszalonna vagy bacon,
-25 dkg reszelt sajt,
-10 dkg tömlös sajt
-1 teáskanál mustár, só, bors
--6-8 kanál olaj,
A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )
A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon süssük elő.
A visszamaradt olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát, és pirítsuk meg a szalonnát vagy bacont
-a zsirt leöntjük róla,majd hagyjuk hülni
--ezután belekeverjük a mustárt,a tömlős sajtot,a tejfölt és a reszelt sajt felét
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki egy kevés zsírral vagy olajjal, és az elökészitett húsokat egymástól kellő távolságra a tepsibe fektetjük
- megrakjuk a baconos raguval,majd a burgonyszeletekkel,végül megszorjuk a maradék reszelt sajtttal
-előmelegitett sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. .
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst és a szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát felaprítjuk. 3. A szalonnát megpirítjuk majd a hagymával és pirospaprikával pörköltalapot készítünk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajból 8 egyforma szeletet vágunk, megsózzuk, és forró olajban elősütjük. 2. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott hagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuka vastag csíkokra vágott sózott, borsozott húst és jól megsütjük. Utánna hoáadjuk a paradicsomszószt, borsót, gombát. puhára főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű