-60 dkg pulykamell
-40 dkg császárszalonna,
-30 dkg sajt
-2 dl főzőtejszin
-4 tojás
-4 evőkanál liszt
-szátitottzöldség-granulátum
Fűszerek
-1 teáskanál só
-1 teáskanál őrölt paprika
--1 teáskanál fokhagymagranulátum
-1/2 teáskanál kakukfű
1/2 teáskanál rozmaring
-1/2 teáskanál bors
a pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk
-addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb.11x30 cm nagyságú tűzálló tálat ( én őzgerinc formát választottam) úgy hogy a szalonna a tál oldalain lelógjon
-a tojásokat felverjük,a húscsikokt pedig egyenként belemártjuk előbb a lisztbe,majd pedig a tojásba és egy sorban egymás mellé rakjuk a tálban
-meglocsoljuk a főzőtelszinnel és bőven megszorjuk reszelt sajttal
-a hozzávalókat addig rétegezzük még el nem fogynak
-végén pedig az egészet a kilógó szalonnaszeletekkel befedjük
-alufóliával letakarjuk a tálat egy vizzel telt edénybe állitjuk ,majd előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ekkor kivesszük egy tepsibe borítjuk,tetejét megszorjuk zöldséggranulátommal és újabb 15 percig pirulni hagyjuk
A tépett sertéshús főzésével kezdjük: a lapockát kb. 6x4cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalukon kör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát öt részre osztom és pihentetem, amíg a töltelékek elkészülnek. Tepsit zsírorom, lisztezem. A tésztát tepsi méretre nyújtom. Az első réteg tésztára kerül a máktöltelé...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes