- 1 kg csirkeszárny
-só,bors ,
-5 kanál olaj
-méz kb 250 g
-6-8 evőkanál ketchup
-1 evőkanál erős pista
-5 gerezd fokhagyma
lehetőleg frissen vásárolt csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát.
A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fűszeres-olajos páccal. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent alufóliába csomagoljuk és betesszük egy tűzálló tálba. A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra és 220 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük. Ha megpuhultak a szárnyak, akkor áttesszük egy másik tálba őket és még pirítunk rajtuk egy kicsit. Isteni finomak lesznek a végére.
Sütés előtt hagyhatjuk állni a pácban, hűtőben 1-2 órát, de anélkül is, egyből süthetjük.
Ehetjük krumplipürével, arra rászedve a maradék öntetet, ami a szárnyak alatt volt.
Más körettel, pl. salátával, sült burgonyával is nagyon-nagyon finom.
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk és félig megsütjük. A karfiolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet megmossuk, hagyjuk lecsepegni. Forró olajban mindegyik oldalát 5 percig elősütjük. A paradicsomokat kettévágjuk, a bazsalikomot megmossuk, fekaprítjuk. A tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű