menu

Családireceptkönyv.hu

Csőrögefánk


Írta:

Elk. idő: 25
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 deka liszt
2 tojássárgája
1 deci fehérbor
2 evőkanál rum
1 késhegynyi szódabikarbóna
5 deka margarin
2 evőkanál tejföl
csipet só
2 evőkanál porcukor
olaj a kisütéshez

Elkészítés:


--A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 20 percet pihentetem. ---A pihentetés után vékonyra kinyújtom és derelye szaggatóval kiformázom
--Téglalapokat vágok a közepébe,két csíkot húzok rajta: az egyiken a tészta egyik végét átdugom.
Forró olajba kisütöm.
Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.

Csőrögefánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
216. Gyümölcsös kosarak
216. Gyümölcsös kosarak

A hozzávalókat összekeverni, formákba kanalazni, előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc., elkészíteni a pudingot, rákanalazni, fagyasztott erdei gyümölccsel díszíteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés mascarponés piskóta (Sóbors)
Gesztenyés mascarponés piskóta (Sóbors)

Készítsük el a piskótát. A tejszínből verjünk kemény habot. A tejfölt, a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumaromát és a mascarponét keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hűtős fánk
Hűtős fánk

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mágnás diós pite
Mágnás diós pite

A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan összegyúrom. A tésztát vékonyra nyújtom, és belesimítom egy s...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk