40 deka liszt
2 tojássárgája
1 deci fehérbor
2 evőkanál rum
1 késhegynyi szódabikarbóna
5 deka margarin
2 evőkanál tejföl
csipet só
2 evőkanál porcukor
olaj a kisütéshez
--A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 20 percet pihentetem. ---A pihentetés után vékonyra kinyújtom és derelye szaggatóval kiformázom
--Téglalapokat vágok a közepébe,két csíkot húzok rajta: az egyiken a tészta egyik végét átdugom.
Forró olajba kisütöm.
Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.
A hozzávalókat összekeverni, formákba kanalazni, előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc., elkészíteni a pudingot, rákanalazni, fagyasztott erdei gyümölccsel díszíteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a piskótát. A tejszínből verjünk kemény habot. A tejfölt, a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumaromát és a mascarponét keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan összegyúrom. A tésztát vékonyra nyújtom, és belesimítom egy s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű