-8-10 fött tojás
-pár szem fekete bors
-kevés sárgarépa vagy piros húsos paprika
zőld petrezselyem levél
Tartármártáshoz
-majonéz
-só ,fehér bors , mustár ,tejföl
a Csibékhez
1-2 közepes burgonya
2-3 félretett tojássárgája
-pici margarin
-a szemes bors és a
-zöldpetrezselyem levél
- a tojássárgáját ( 2-3 darabot félre teszünk ) összekeverjük a mustárral,só,bors.kevés májkrémmel
-megtöltjük a ketté vágott tojásokat
-majd a vágott részével lefel egy tálcára boritjuk amibe előzőleg a tartármártást kanalaztunk
-a tojásokba félbetört fogvájót szúrunk,ez fogja megtartani a csibe fejét
-a kihűlt burgonyát elkeverjük a félretett tojássárgájával ,összekeverjük pici margarinnal is
-2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk ,kétoldalt belenyomkodunk
1-1 borsszemet ezek lesznek a szemei
-kisebb répacsikokból ,vagy húsos piros paprikából csőrt formázunk ,
-az igy alakitott fejecskét
-óvatosan rászurjuk a fogvájóra
-a csibéknek szányat készitünk zöldpetrezselyem levélből
A lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal, erre a forgókéses aprító a legjobb szerszám, ha elég nagy a tál, hogy beleférjen. Adjuk hozzá a cukrot, sütőport, mandulát és a fűszereke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát csészényi borba áztatjuk. A maradék bort lefedve a forrástól számítva negyedórát főzzük a citrom nagyon vékonyan lehámozott sárga héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű