-1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-3 csésze tej (250 ml-es csésze)
-1/2 dl olaj
-1-2 tojássárgája
-pici cukor
-kávéskanál só
-olaj a sütéshez
-vaniliás porcukor a szóráshoz
az élesztőt egy csésze tejjel pici cukorral felfutjuk
-a lisztet beleszitáljuk a tálba majd a felfutott élesztőt beleöntjük + a többi tejet +sót + olajat+tojássárgáját
-kidolgozzuk ,dagasztjuk még hólyagos nem lesz
-letakarjuk meleg helyen duplára kelesztjük( kb 60- perc) 1 óra
-lisztezett gyúródeszkára boritjuk ..kezünkel kicsit el lapítjuk
-2 cm vastagságura kinyújtjuk és 6-8 cm átmérőjü pogácsaszaggatóval kiszurjuk( lehet a közepét is kiszúrni s akkor karika formájú lesz )
fánkokat letakarjuk és még 20-30 percig újból kelni hagyjuk
-az olajat felforrósítjuk a fánkokat egyenként szép aranybarnára sütjük
-amikor langyosra hültek vaniliás porcukorral megszorj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos cukros tejben elmorzsolom, kb. 10 perc alatt felfut. Közben a lisztben elkeverem a sót és a cukrot. középen mélyedést képzek, beleütöm a tojásokat és a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a kakaót. 3. A tésztát 25 percig sütjük 180 fokon. 4. Ezalatt kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás pudingot a tejföllel, a porcukorral és egy kis rummal összedolgozunk. 2 dl habbá vert tejszínt is hozzákeverünk és 1 csomag zselatint is felmelegítve 3 kanál vízzel és e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz