1,5 kg burgonya
1 kg sertéstarja
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mangalicazsír
majoránna
só
őrölt bors, pici örölt pirospaprika
fokhagyma
A Hús elősütéséhez
-1-2 cikk fokhagyma
-pirospaprika
só
2-3 kanál liszt
-őrőlt bors
zsiradék a sütéshez
a húst szeleteljük kicsi kiklopfoljuk
elkészitjük a lisztet // liszt .+só+bors+pirospaprika +átpréselt fokhagyma
zsiradék a sütéshez
minden szelet húst kicsit elősütjük
a burgonyát megpucoljuk felkockázzuk
egy magasabb falú tepsiben öntünk egy kevés zsiradékot amiben a hús sült erre szorjuk a karikára vágott vöröshagymát
ráhelyezzük a húsokat majd jön a burgonya
-sózzuk ,borsozzuk és néhány szelet vajat szórunk a tetejére ( én semmilyen folyadékot nem szoktam alá tenni ).....
-alufóliával lezárjuk ....előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 30 - 35 percig sütjük
-majd eltávolitjuk a fóliát és a húsokat megforditjuk ....ami alul volt vagyis a hús az kerül felülre a burgonya pedig alulra
igy piritjuk még kb 15 percig ....
A hús szeleteket vékonyra klopfoljuk,olajon dinszteljük,fehéredésig. Rászórjuk a fűszereket: sót, borsot,kicsi fokhagymát,pirospaprikát és felengedjük vízzel.Csak annyira,hogy ell...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és némi vizet löttyintünk alá. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legal...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy kevés citromlevet és őrölt fahéjat keverünk hozzá. Cukor nélkül is készíthetjük. A reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes