500 g lencse
2 liter húsleves alaplé( lehet húsleves kockából is )
2 db közepes babérlevél
400 ml habtejszín
2 evőkanál mustár
2-3 cikk fokhagyma
2-kanál ecet
3-4 szelet füstölt kolbász
A habaráshoz:
liszt,
A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.
Főzés előtt átmossuk, majd felöntjük az alaplével, hozzátesszük a babérleveleket + kolbász darabkákat +reszelt fokhagyma és puhára főzzük.
Amikor a lencse megpuhult, a tejszínnel habarást készítünk, és folyamatos kevergetés mellett a lábosba öntjük.
Ekkor hagyom besűrűsödni, nem felejtem el kevergetni, s hozzáadom a mustárt is.
Ha kell még sózom,és belekeverek 2 kanál ecete is
Először főzd meg a karfiolt: fedő alatt párold forró vízben kb. 4-5 percig vagy amíg puha nem lesz, de arra figyelj, hogy nehogy szétfőzd! Ezután jól szűrd le, majd szárítsd meg eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd lisztbe forgatva elősütjük. Egy nagy tálba a felszeleteljük a krumplit, a paprikát, a paradicsomot, a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbe vágott virsliket és a sütőben néhány percig sütjük. Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. Ha kész a krumpli, akkor áttörjük és az élesztős vízzel a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű