-4 tojás
-1 kg liszt
,só ízlés szerint
EBBŐL KÉSZÜL A GALUSKA (NOKEDLI)
-1 fej hagyma
-20 dkg bacon vagy császárszalonna
-15 dkg füstölt -főtt tarja
-150 g tejföl
-10 -15 dkg sajt
a-a hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpiritjuk
-a császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpiritjuk
-majd a kettőt összekeverjük
-elkészitjük a galuskát majd a tejföllel összekeverjük
-a tejfölös galuska felét
-tűzálló tálba rakjuk
-rárakjuk a megpiritott szalonna felét
-majd a galuska másik felét -ismét a szalonnát és a végén a tetejére sajtot reszelünk
-sütőben összemelegitjük
A tarját sózzuk borsozzuk v. vegetával beszórjuk állni hagyjuk. A savanyú káposztát kicsit átmossuk hogy ne legyen nagyon savanyú. a hússzeleteket elősütjük kevés olajon v. zsíron...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast sózzuk, grillfűszerrel bedörzsöljük, és a hűtőbe tesszük, egy órára. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a tepsibe rendezzük. A zöldségekre fektetjük a húst, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat turmixgépben pépesítsük, a fűszerekkel és a tojással együtt adjuk a darált húshoz. Terítsük egy zsírpapírra és rétegezzük rá az előzetesen kifőzött makarónit a reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű