1 kg sertésoldalas
-1,5 kg savanyú káposzta
-2 teáskanál kristálycukor
-2 vöröshagyma
-4-5 gerezd fokhagyma
-3 babérlevél
-1 evőkanál pirospaprika
-1 kiskanál őrölt kömény
-1-2 dl fehérbor
-örölt bors
-só
az oldalast a csontok mentén kétujjnyi csikokra daraboljuk
- bedörzsöljük sóval ,borsal
-forró zsiradékon hirtelen átsütjük a húsdarabokat
-aláöntünk kevés vizet vagy bort
-meghintjük örölt köménnyel ,reszelt fokhagymával
-mellészórunk egy darabolt vöröshagymát is
-puhulásig lefedve ,lassan pároljuk,majd zsirjára sütjük,mindkét oldalát pirosra sütjük
-a káposztát kimossuk jól kicsavarjuk
-felhevitett zsiradékon üvegesre dinsztelünk egy felapritott vöröshagymát
-megfuttatjuk rajta a köményt
-belekeverjük a káposztát ,a babérlevelet
-ha szükségesnek érezzük cukorral édesitünk rajta
-kevergetve aranybarnára piritjuk
-közben sózzuk,borsozzuk,izesitjük paprikával
-egy nagy tepsit kikenünk az oldalas zsirjával
-elteritjük benne a káposzta háromnegyedét
-elosztjuk a tetején a sült oldalast majd a maradék káposztával vékonyan betakarjuk
-180 fokos sütöben 15-20 percig sütjük
A hússzeleteket kiklopfoljuk és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk. Ezután, paprikás lisztbe forgatjuk mindkét oldalát és vékonyan kiolajozott tepsibe, szépen egymás mellé...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, szerecsendióval megszórjuk, és vajon mindkét oldalát megsütjük. 2. Ezt követően tűzálló tálba rétegezzük a következők...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sertéskarajból négy egyforma szeletet vágunk, sózzuk és lisztbe mártva kevés forró zsírban megsütjük. 2. A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAzzal kezdünk, hogy lemérjük a sonkát, mert a főzési időt ebből kell kiszámolni. A sonkát tegyük egy akkora lábosba, amiben kényelmesen elfér és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű