60 dkg szüzérme
-20 dkg bacon
-20 dkg sonka
-25 dkg ecetes uborka
-só,bors
-liszt
-olaj a sütéshez
a szüzérméket megtisztitjuk a hártyától
-felszeleteljük enyhén kiverjük
-sózzuk ,borsozzuk ,mindkét oldalát lisztbe forgatjuk
-a felhevitett oljon mindkét oldalát pirosra sütjük,majd tányérra szedve félretesszük
a sonkát +szalonnát és az ecetes uborkát nagyon vékony csikokra vágjuk
-a serpenyüben levü olajon a szalonnát félig kisütjük
-hozzátesszük a sonkát,elkeverjük vele majd
-hozzáadjuk az uborkát is
-1-2 percig együtt piritjuk
-meghintjük 1-2 kanal lisztel és lepiritjuk
felüntjük nagyon kevés vizzel vagy csontlével
-jól kiforraljuk
-sóval+ tőrőtt borssal izesitjük
-beletesszük a szüzérméket és
-mersékelt tüzőn lefedve készre pároljuk
-rizskőrettel vagy tésztával tálaljuk
Az oldalascsíkokat 1 fej fokhagymával, a szemesborssal és sóval ízesített vízben megfőzzük (annyira, hogy a hús leomoljon a csontról), ez kb. 2-2,5 óra. A mártáshoz a ketchup-ot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két féle hagymát apróra vágjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd a húshoz adjuk, hozzáadjuk a tojást, sóval és borssal fűszerezzük és összedolgozzuk. A darált húsból golyóny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköket megmosom ,megkaparom rendesen, felengedem kb. 10 l hidegvizzel majd nagyon lassa rotyogtatom, ép hogy bugyogjon! Ez legalább 5 órás főzés! beleteszem a belevalókat ami...
Elkészítési idő: kb.5-6 óra Nehézség: KözepesA karajt kicsontozzuk és vékonyra kiverjük. A gombát, májat, sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát lereszeljük. Zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, a májat, a gombát, és a so...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes