-2 szép nagy vöröshagyma
-só
Forgatáshoz
3 púpos ek. liszt ...
-Bundázáshoz ...
-3 púpós ek tejföl
-1 tojás
- csipet só,csipet bors
-1 csapott ek liszt
-1 csésze zsemlemorzsa
-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk
-ezeket további rétegekre szedjük
-sózzuk , kis idöre félretesszük
-egy tálban a tojást a sóval tejföllel borsal + 1 kanál lisztel csomómentesre keverjük
-a hagyma karikákat lisztben megforgatjuk,majd a tojásos masszába mártjuk,lecsöpögtetjük és beleforgatjuk a zsemlemorzsába
-forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük
-papirtörlöre szedjük
-frissen tálaljuk
1. Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást. 2. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. 3. Sűrű palac...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenye- és lenmaglisztet keverd össze egy tálban Üsd a lisztekhez a tojásokat Ízlés szerint sózd és önts hozzá annyi vizet, hogy nokedli keménységű tésztát kapj Egy lábasba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpa...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: NehézA megpucolt krumplit kevés vajon, kevés vízzel fedő alatt megpároltam. Egy kisebb fej újkáposztát laskára vágtam, egy csokor újhagymát felkarikáztam. Vajon puhára pároltam őket, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű