1 kg darált hús
kenyér
só
bors
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
6 db keményre főtt tojás
20 -25 dkg reszelt sajt
olaj
3-4 dl tejföl
Az olaj, a keményre főtt tojások és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a masszát.
Egy közepes tepsit kiolajozunk és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
A keményre főtt tojásokat elfelezzük és a masszára eloszlatjuk őket.
Meglocsoljuk tejföllel, majd a sajtot is rászórjuk.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél kb 35-45 perc alatt megsütjük.
A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük. Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, azzal is lepi...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűOlivaolajon megpirított fokhagymát és vöröshagymát, gombát, só és bors, hozzákevertem a sűrített paradicsomhoz és a hámozott paradicsomhoz. Fűszereztem friss bazsalikommal és oregá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk és sima lisztben megforgatjuk. Ezután nagy lábosba olajat teszünk és benne a hússzeleteket elősütjük, tányérra kiszedjük. A visszamaradt olajba...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük egymás mellé a hússzeleteket. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lere...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz