-1 zsenge tök
-25 dkg darált hús
15 dkg félig fött rizs
-1 tojás
-1 vöröshagyma kockára vágva
-2 -3evökanál tejföl
-2 csokor zöld kapor
só,bors. liszt
darált húst ősszekeverjük a megdinsztelt vöröshagymával ,füszerekkel só,bors némi apritott kaporral
-a tököt megmossuk ( nem kell meghámozni) kb.2 újnyi vastag henger formára vágjuk
-a közepét kikaparjuk
-megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel
-egy tepsibe szorjuk a kikapart tökdarabokat és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket
-kevés vizet öntünk rá,alufóliával befedjük
-előmelegitett 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk
-2 evőkanál tejfölt elkeverünk 1 nagy kanál lisztel
-az előpárolt tököket óvatosan kivesszük a tepsiből -a tefölös habarással összekeverjük a+ az ősszevágott kaporot is
-visszatesszük a tököket és a tepsi mehet vissza a sütőbe 15-20 percig
( én a töltelék tetejére egy egy szelet vajat tettem)
1. A csirkemell darabokat besózzuk, beborsozzuk, megszórjuk majorannával. 2. Egy sütőformát kibélelünk bacon szalonnával. 3. A befűszerezett, lisztben megforgatott csirkemell fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGombóc: A hozzávalókat összegyúrjuk és forró, de nem lobogó sós vízben 15 perc alatt megfőzzük (10 db gombóc lesz). Paradicsomszósz: Mindent krémesre turmixolunk és egyet forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA húsból pörköltet készítünk, majd a levét leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kizsírozunk, s alulra vékony burgonyaszeleteket rakunk, amelyre sorban pörköltet, karikára vágott z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű