80 dkg sertéscomb vagy lapocka (de lehet oldalassal vegyesen)
2 evőkanál sertészsír
11/2 kg savanyúkáposzta
2 nagyobb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
fél evőkanál fűszerpaprika
só
bors
babérlevél
1 csésze rizs
-tejföl
--A savanyú káposztát kicsit kiáztatjuk ,félig megfőzzük ,leszűrjük , félre tesszük
Forró zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
- 5 perc fonnyasztás után hozzáadjuk a kockára vágott húst, a babérlevelet is.
A húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve addig pároljuk, amíg levet ereszt, meg szójuk a fűszerpaprikával.
Fedő alatt félkészre puhítjuk. hozzáadjuk a megmosott rizst és együtt főzzük Fedő alatt tovább pároljuk 15-20 percig (ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet), majd levesszük a fedőt, és addig pirítjuk, míg megpuhul és szép barna lesz.
elkészitjük a tepsit ....a leszűrt káposzta felét a tepsi aljába teritjük erre jön a pörkölt
végül betakarjuk a káposzta másik felével
-tetejére lehet kevés tejfölt kanalazni
A karaj darabot alaposan megmossuk és a hosszabbik oldalánál fogva oldalról bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen, majd szétnyitjuk, mint egy könyvet. Elég vastag még hozzá, hogy ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst gyengén megklopfoljuk és megsózzuk, és legalább 30 percig pihentetjük. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a szeletek mind két oldalát néhány perc alatt megsütjük. A hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztom és megpirítom rajta a húst, majd egy kis vízzel puhára főzöm. Fűszerezem. (babérlevél, fehér bors, só) Zöldséget, sárgarépát megpucolom és feldarabolom. Kis s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű