menu

Családireceptkönyv.hu

Zsuzsika szelet


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta
-3 evőkanál méz
-2 evőkanál kakaó
-2 egész tojás
-1 dkg szódabikarbóna
-10 dkg margarin (vagy 1 dl olaj )
-20 dkg porcukor
-45 dkg liszt
Krém
-7 dl tej
-2 csomag vaniliás puding
-2 tojássárgája
-30 dkg margarin
-25 dkg porcukor

Elkészítés:


a tészta hozzávalóit ( kivétel a Liszt )összeforraljuk
-ha forr lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet majd jól összedolgozzuk
-ha kihült kézzel hozzátudunk nyúlni 4 részre osztjuk
-még langyosan dolgozzunk vele mert ha kihűl teljesen kemény lesz és törik
-a cipókat kinyújtjuk és a tepsi hátán külön-külön megsütjük kb 15 perc alatt egyenként
-Krém
-a pudingot megfőzzük a tejben a tojássárgájával együtt
-a margarint + porcukrot kikavarjjuk
-a langyos pudinghoz keverjük
-a lapokat megtöltjük ezzel a krémmel úgy hogy a legfelső lapra is jusson
-tetejét lehet tortadarával vagy csokiforgáccsal disziteni

Zsuzsika szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Omlós krémes
Omlós krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Túrós krémes
Túrós krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lurkó szelet
Lurkó szelet

A tojássárgáját, porcukorral és olvasztott vajjal habosra keverünk. A lisztet, sütőport, tojás habját hozzákeverjük. Lisztezett, zsírozott tepsibe két lapot sütünk. A tejet lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán madártej
Vegán madártej

A szója tejet felforraljuk, beledobjuk a mazsolákat , mint a puding főzésénél ugyanúgy járunk el, nem főzzük sűrűre, csak közepes sűrűségűre. A végén a reszelt citrom héjjal "fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk