1 1/2 csésze mandulaliszt (én gesztenyeliszt-kókuszliszt keverékkel készítettem)
1/4 csésze mandulatej (én vizet használtam, És emellé 30 g vajat.)
2 nagy tojás
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
Fahéj – kávéskanálnyi, van annál is kevesebb
A tojásokat és a tejet keverd habosra.
A nedves komponenseket keverd össze a liszttel, sóval, szódabikarbónával – szép simára.
Nagyon sűrű, egyáltalán nem folyós tészta, de ne ijedjünk meg tőle!
Elektromos gofrisütőben 2 percig süsd.
Ebből az adagból 6 db gofri készül.
A kép az eredeti – Paleo Bread Recipes recept melléklete.
A lisztet a sóval és a borssal elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a vizet. Épp annyi víz kell hozzá, hogy a kezünkhöz már ne ragadjon, de még jó puha legyen. Ezért lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFentieket egy mély edénybe tettem és gépi habverővel habosítottam. Kókuszzsírt olvasztottam egy serpenyőben és a fenti mennyiségből 3 db palacsintát sütöttem. Szépen fordítható. N...
Elkészítési idő: pár perc Nehézség: Könnyű20 dkg sonkát apró (2x2 cm) kockákra vágtam. 20 dkg sampion gombát szeleteltem. 1 nagyobb fej vöröshagymát kockákra vágtam és 3 cikk fokhagymát meghámoztam. Előkészítettem még e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű