2 kg körte
1 citrom leve
1 teáskanál citromsav
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 liter víz
2 kg több léről megmosott apró körtének a két végét levágtam, majd félbevágva szépen adagolva gyümölcsprésbe kinyertem picivel több, mint 1 liter rostos körtelevet. A gép gondoskodik mindenről, tehát a magházat sem kell a körtéből eltávolítani. Hogy ne barnuljon, hozzákevertem az egészhez egy teáskanál citromsavat és egy citrom levét. (Kóstolgattam és a két citromot sokalltam volna).
2 liter vízben elkevertem 25 dkg cukrot (ez ízlés szerinti mennyiség lehet, attól függően ki mennyire szereti édesen). Végül két csomag vaníliás cukrot kevertem még el a vízben. Majd összeöntöttem és összekevertem a liternyi rostos körtelével.
Ezután tisztára mosott koronazáras üvegekbe mértem az ivólevet és koronazáróval lezártam őket. 90/30-as programon dunsztoltam az italunkat
Kezd érni ez a legkorábbi körtefajta, ami méretileg nem sokkal nagyobb, mint egy 20 forintos pénzérme, de nagyon finom aromás.
Teljesen hidegen állítottam össze az ivólevet, tehát ez nem a főzős módszer, mint ahogy tavaly készítettük.
1. Egy kancsó friss vízbe csavarjunk egy egész citromot és tegyünk hozzá görögdinnye kockákat. 2. Pár órán keresztül hagyjuk a hűtőben állni. 3. Tálaljuk jégkockával, díszíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük, és felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. 2. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük, amíg épp elkezd sercegni. Félretesszük hűlni. 3. Amíg hűl, összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk!) A gyömbért és a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A tejet és a tejszínt együtt felmelegítjük, és apránként a tojásos cukorhoz öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük (ez kb. 15 perc)...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű