menu

Családireceptkönyv.hu

2017-07-19-Szederdzsem mag nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szeder
cukor
dzsemfix

Elkészítés:


A receptet nem közlöm, hiszen dzsemfix felhasználásával el sem lehet rontani. Tájékoztatásul annyit, hogy 2 kg szederből 1.6 kg sűrű rostos levet nyert ki a gyümölcsprés. Cukorral, mindennel együtt 9 db. a képen látható 220 ml-es üveggel került kamrapolcra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Na nem mintha zavarnának bennünket a málnában, földieperben, szederben található apró magocskák, de tettem egy próbát a lassú gyümölcspréssel. A végeredmény teljesen mag nélküli homogén, bársonyosan kellemes állagú dzsem lett. Persze így is turbózható szederdarabokkal, aki úgy szereti. Nálunk ez most elmaradt.
A receptet nem közlöm, hiszen dzsemfix felhasználásával el sem lehet rontani. Tájékoztatásul annyit, hogy 2 kg szederből 1.6 kg sűrű rostos levet nyert ki a gyümölcsprés. Cukorral, mindennel együtt 9 db. a képen látható 220 ml-es üveggel került kamrapolcra.

2017-07-19-Szederdzsem mag nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almaecet készítése házilag:
Almaecet készítése házilag:

Elkészítés: Egy ötliteres uborkásüvegbe belerakunk 2 kg szeletekre vágott, vagy lereszelt almát (hullott alma, almahéj is lehet). 2 liter vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pektin
Pektin

Amikor almás süteményt vagy almakompótot készítünk, érdemes a "hulladékot" (a héját és a magházát) is felhasználni. Remek gyümölcskocsonyát főzhetünk belőle, amit ugyanúgy tárolhat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú uborka gyöngyhagymával
Savanyú uborka gyöngyhagymával

Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, sterilizált üvegekbe töltjük kétharmad-egyharmad arányba. A vizet, az ecetet, a cukrot, sót, borsot, koriander és mustármagot egy lábasba ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancslekvár Camparival
Narancslekvár Camparival

Az érett narancsokat kifilézzük, azaz eltávolítjuk a fehér hártyáit. Feldaraboljuk, egy nagyobb lábasba tesszük, és hozzáöntjük a narancslevet. Az utolsó narancs héját - a legegysz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk