A fűszeres csirkemelleket az alábbi keverékben hempergettem meg:
2 evőkanál kukoricakeményítő
¼ teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
Ebben a keverékben minimum 30 percig, maximum egy éjszakán át pácolhatjuk elő a csirkemellet.
Csak közvetlenül sütés előtt vegyük ki a hűtőből a csirkemellet és állítsuk össze a második keveréket:
4 evőkanál kukoricakeményítő
¼ teáskanál sütőpor
4 evőkanál hideg víz
Ebbe a keverékbe tehetünk 1-2 evőkanál vodkát is, úgy még buborékosabb, még borzosabb lesz a bunda.
Megmártottam egyenként a csirkemelleket ebben a folyadékban és rögtön tettem a forró olajba, ahol néhány perc alatt készre sütöttem.
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé ren...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, tetszőleges zsiradékon (én most kacsa zsírt használtam) aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A visszamaradt zsiradékon megpá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű