menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos-mascarponés túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
az alaphoz:
1 csomag zabkeksz (20 dkg)
10 dkg olvasztott vaj
a krémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone vagy házi natúr krémsajt
25 dkg görög joghurt
4 dl habtejszín behűtve
1 teáskanál vaníliakivonat
1 vegyszermentes citrom reszelt héja
2 nagy citrom leve
10-15 dkg porcukor
2,5 dkg zselatinpor
3 őszibarackkonzerv (3 x 470 g)

Elkészítés:


Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk.
Lecsöpögtetjük a barackot, 2 doboznyit apró kockára vágunk, ez kerül majd a krémbe. A harmadik adagot vékonyra szeleteljük, ebből lesz a díszítés.
Habbá verjük és félretesszük a tejszínt. A zselatinport a citromlével kisebb lábosban elvegyítjük, hagyjuk megduzzadni. A robotgép táljában a túrót, a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliát és a citromhéjat habverővel krémesre dolgozzuk, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Kis lángon felmelegítjük a zselatint, hozzákeverünk 3-4 evőkanál krémet, majd az egészet a többi krémhez öntjük, jól elkeverjük. Belevegyítjük a felaprított barackot.
A krémet a kekszes alapra simítjuk, a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ezután éles késsel körben elválasztjuk a krémet a forma oldalától, a tortakarikát lehúzzuk róla, és a süteményt tálra csúsztatjuk. Díszítésként elrendezzük a tetején a barackszeleteket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Linzer szilvalekváros
Linzer szilvalekváros

A vajat morzsoljuk el a szitált liszttel, sóval, cukorral, sütőrporral, majd gyúrjuk össze a tojással. Fél óra pihentetés után tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos túrótorta cukor és liszt nélkül!
Citromos túrótorta cukor és liszt nélkül!

Verd fel a tojássárgájákat a cukorral. Add hozzá a szobahőmérsékleten megpuhult vajat, a darált mandulát, a túrót, a citromhéjat, a vaníliakivonatot. Gépi mixerrel 8 percen át jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Krémes
Krémes

Hájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Kókuszos szelet
Kókuszos szelet

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osztjuk. Egy nagy, 40 × 40 cm-es gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik lapot kinyújtva belehelyezzük. A kókuszos rés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk