menu

Családireceptkönyv.hu

Cserépedényben sült káposztás hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szárnyas, vörös és fehérkáposzta

Elkészítés:


A cserépedényt beáztattam (legalább 2 órát) vízbe.
A tyúkot daraboltam (a csontos részeket eltettem levesnek) a mellehúsát háromfelé vágtam hosszába, a combokat kettévágtam alsó- és felső combrészre és bele került még a szárnytő rész.
Mivel a tyúk elég zsíros volt, a háj részeket lefejtettem róla és kisütöttem, így a tyúk saját zsírjával készítettem az ételt.
A fehér-és vörös káposztát vékony csíkokra vágtam.
Két nagy fej vöröshagymát apró kockákra aprítottam, amit a tyúkzsírban megdinszteltem.

Amikor a tál eléggé megszívta magát vízzel, lecsepegtettem és a hozzávalókat belesorakoztattam.
A tál aljára a dinsztelt hagymából tettem zsírral együtt, majd erre került a csíkozott fehér káposzta, aminek a tetejére karikára vágott paradicsomokat tettem és meglocsoltam újból a hagymás zsírral. Sóztam, borsoztam, őrölt köménymagot szórtam rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Utána a a húsdarabokat, amit bedörzsöltem ételízesítővel ráraktam a káposzta tetejére.
Ezt beterítettem a vörös káposztával és ezt is sóztam, borsoztam,köménymagoztam majd meglocsoltam a hagymás zsírral és egy újabb paradicsom karika sorral zártam a rétegezést. A paradicsomra bazsalikomot szórtam.
A tálra ráhelyeztem a tetejét és a tálat a hideg sütőbe tettem. Csak utána kapcsoltam be. Alacsony hőfokon és és fokozatosan emeltem a hőmérsékletet 200 fokra. 2,5-3 órán keresztül sütöttem, az utolsó negyedórában fedő nélkül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Gyros
Gyros

A megadott pita receptet annyival módosítottam, hogy 2 ek olívaolajat is hozzákeverek az elején. Így sokkal nagyobb zsebe lesz!:) Ha már sülnek a piták, hozzá lehet lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tejben, vajban sült csirkecomb
Tejben, vajban sült csirkecomb

A combok bőre alá fektetni a szeletelt sajtot, majd a hús mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezni. Ezután a tepsibe egymásmellé helyezni, majd aláönteni a tejet. A vajat apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Paprikás/tejfölös csirke
Paprikás/tejfölös csirke

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, paradicsomot, paprikát feldaraboljuk. A vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kapros-túrós pulykamell
Kapros-túrós pulykamell

A pulykahúst nagyobb szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A kaprot apróra vágjuk, és az összetört túróba borítjuk. Ízesítjük másfél teáskanálnyi sóval, és há...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk