menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba húsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgombóchoz

250 g sertés darált hús (sovány)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 apró csipet kapor (szárított)
1 csokor petrezselyemzöld
5 apró csipet só
2 apró csipet fekete bors (őrölt)
1 bő evőkanál zabpehely

A levesbe

3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 db karalábé
3 db savanyú káposzta levél (külső, nagyméretű levél, amit kettévághatunk)
100 g káposzta (fehér, édes)
1 bő evőkanál olívaolaj
1.5 L víz
1 db paradicsom (nagyobb)
1 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
2 szál lestyán
200 g zöldbab
100 g zöldborsó

Elkészítés:


A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk.
Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabpelyhet.Összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk.
Az olívaolajon megdinszteljük a zöldségeket (sárgarépát, karalábét, petrezselymet, káposztát, savanyú káposztát). Majd felöntjük a vízzel.
Hozzáadjuk a négybe vágott paradicsomot és paprikát, az egész hagymát, a lestyán levelet, és sózzuk.Amikor felforrt belerakjuk a húsgombócokat, és a zöldbabot. Közepes lángon főzzük. Végül beletesszük a zöldborsót, de már csak 3-4 percig főzzük.Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk a leveshez. Megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sára
Borsóleves
Borsóleves

borsót, kockára vágott krumplit kicsi olajra teszed, párolod kevés vízen, sót, borsot, elég sok cukrot, de inkább apránként, zöldségzöldet apróra vágva teszel hozzá, felöntöd vízz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyú tojásleves
Savanyú tojásleves

A zsírban a lisztet megpirítom, az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem benne, a köményt megpattogtatom rajta. Meghintem őrölt paprikával, felöntöm 2 l vízzel. Sózom, borsozo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Cs. mell. Bakonyi betyárleves
Cs. mell. Bakonyi betyárleves

Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szász burgonyaleves
Szász burgonyaleves

1. A füstölt sonkát apróra kockázzuk és egy kevés olajon kisütjük, majd kivesszük és a visszamaradt zsiradékban a felkockázott zöldségeket kicsit megdinszteljük, majd felengedjük v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk