menu

Családireceptkönyv.hu

Flódni--sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 15-18 centis tortaformához:
- tortaalap: 100 gramm darált dió, 50 gramm cukrozatlan datolya
- almás réteg: 200 gramm alma (reszelve), citromlé, fahéj, 20 gramm űtifűmaghéj
- diós krém: 50 gramm darált dió, 50 gramm cukrozatlan datolya, víz vagy növényi tej
- mákos krém: 50 gramm darált mák, 25 gramm datolya, szükség szerint folyadék

Elkészítés:


A datolyát legalább 30 percre langyos vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, aprítóban pépesítjük, majd összekeverjük a darált dióval.
A diós krémhez is áztatjuk a datolyát. Lecsöpögtetjük, szintén pépesítjük és keverjük a darált dióval, de kevés víz vagy növényi tej hozzáadásával krémes állagúra keverjük.
A mákos réteg datolyamennyiségét is áztatjuk, majd leszűrjük és összeforgatjuk a darált mákkal. Ha kell, növényi tejjel vagy vízzel hígítjuk, hogy krém állagot kapjunk.
Amíg ázik a datolya, nyugodtan készítsük el az almás réteget: egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat.

Kókuszolajjal kikenjük a tortaformánkat, majd a diós-datolyás alapot belenyomkodjuk. Erre kenjük az almás rétegek, majd jöhet a diós és a mákos krém. Ha szeretnénk, nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük a krémeket és rétegezhetjük a süteményünket. Legalább 2 órára (de ha lehet, egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Reggelre kiválóan szeletelhető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Cukkini karikák  tejfölös, fokhagymás bundában
Cukkini karikák tejfölös, fokhagymás bundában

A cukkinit megmossuk. Fél cm vastagra szeleteljük. Mindkét oldalát megsózzuk. A bunda készítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót csomómentesre keverjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Spárgás quiche
Spárgás quiche

A lisztet egy nagy tálba szitáltam, megsóztam, a vajat felkockáztam és összemorzsoltam a liszttel. Amikor már az egész morzsás állagú, 2-3 ek. hideg vízzel tésztává gyúrtam. Leta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evolette
Tejszines sajtos zöldséges egytál
Tejszines sajtos zöldséges egytál

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, s karikákra vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a fokhagymát. Pár perc...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösbab ragu, húsmentes finomság,
Vörösbab ragu, húsmentes finomság,

A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk