menu

Családireceptkönyv.hu

Shakshuka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kisebb fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
3/4 kg paradicsom
1 kis doboz paradicsompüré

bors
fél tk. kömény
fél tk. római kömény
fél tk. kurkuma
1 tk. őrölt pirospaprika
1 tk. vörösborecet
1 tk. méz
1 csilipaprika
1 piros kaliforniai paprika
mángold
tojás
koriander vagy petrezselyemzöld

Elkészítés:


A paradicsomokat egy tálba tettem, öntöttem rájuk forrásban lévő vizet, pár másodperc után áttettem őket egy hideg vízzel teli tálba. Ezután a héjukat könnyedén lehúztam. A húsukat felkockáztam.
A hagymát apró kockára vágtam és 2 ek. olívaolajon puhára pároltam. Hozzáadtam a kisebb kockára vágott kaliforniai paprikát és azt is puhára pároltam. Ezután beletettem a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, valamint az apróra vágott csilit is.
Egy percig kevergettem, majd a serpenyőbe öntöttem a paradicsomot. Belekanalaztam a paradicsompürét, hozzáadtam a vörösborecetet (szoktam balzsamecetet is használni, csodás vele) és a mézet, megsóztam, majd lassú tűzön kb. 15-20 perc alatt sűrűre főztem.


Kimentem a kertbe és leszedtem 3 szép, zsenge mángold levelet. Bizony, saját ültetés...
A mángoldot megmostam, felcsíkoztam és a közben besűrűsödött fűszeres paradicsomszószhoz adtam a sült paprikával együtt. mángold helyett használhatunk akár spenótot, netán kelkáposztát is.
Végül a raguba mélyedéseket készítettem, ide ütöttem egy-egy tojást, és már csak addig főztem, míg a tojások fehérje megszilárdult, de a sárgája még folyós maradt.
Megszórtam friss (szintén saját ültetésű) koriander zölddel és máris tálaltam.


A zöldségeket természetesen el lehet hagyni, vagy helyette (esetleg mellette) fetát is lehet a ragura morzsolni.

Mindenképpen jár mellé puha kenyér, vagy lepénykenyér, esetleg pita.


Limara

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Brassói tofuból
Brassói tofuból

héjában főtt krumpli megpirítani tofut megpirítani fokhagymás olajjal összekeverjük

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ANGOL SÖRÖS MELEGSZENDVICS
ANGOL SÖRÖS MELEGSZENDVICS

A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal. Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Fűszeres csicseriborsó leves
Fűszeres csicseriborsó leves

Fűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos csicseriborsós curry
Paradicsomos csicseriborsós curry

1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábosban és pirítsuk benne puhára a hagymát kb. 10 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk 1-2 percig. Ekkor öntsük hozzá a felda...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk