sertéstarja, comb, csirke is jó
különféle zöldségek
tejföl, tejszín
Sertés combot használtam, melyet nem túl nagy szeletekre vágtam. Egyenletes vastagságúra klopfoltam. Bedörzsöltem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával.
Egy nagy fej vöröshagymát vékony szeletekre vágtam és zsíron megdinszteltem.
Erre az alapra tettem a hús szeleteket és nagyon kevés vizet öntve alá, a húst puhára pároltam fedő alatt. Utána kiszedtem a zsírból és tálalásig melegen tartottam.
Tetszés szerinti zöldségeket aprítottam (nálam, sárgarépa, zöldborsó, karfiol. brokkoli, zöldbab, kukorica, piros pritamin paprika), ételízesítővel összekevertem.
A visszamaradt pecsenyelében puhára pároltam, nem kavargattam, csak rázogattam az edényt. Majd erről is leszűrtem a levet, és a zöldségeket melegen tartottam asztalra kerülésig.
A leszűrt lé lett a szósz alapja.
Kevés lisztet pirítottam benne, megszórtam fűszerpaprikával, egyharmad tejszín és két harmad tejföl keverékével készítettem a szószt. Ízesítettem még egy kis sóval, borssal, néhány csepp citromlével.
Kapros galuska készült köretként.
Mivel minden elkészült már csak tálalni kellett. A húst összekevertem a zöldségekkel és a szószt a galuskával, így került az asztalra. Szószt külön is tálaltam,annak aki szaftosabban szereti.
Szepi Ági
A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A zöldségeket vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, enyhén sózzuk.15-20 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk, majd langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kis kockákra, a paprikát, paradicsomot és a hagymát karikákra vágtam. A húst sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon megsütjük. A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, liszbe forgatva serpenyőben megforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük. A v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes