30 dkg finomliszt
1/2 tasak sütőpor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 ek. méz
2 ek. tejföl
1 tojássárgája:
A kenéshez:
1 felvert tojás
1 mk. cukor
A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
20 dkg cukor
1 db citrom
20 dkg darált mák
5 dkg darált keksz
2 tojásfehérje kemény habja
Továbbá:
1 ek. meggylekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpackba csomagoljuk,hűtőbe tesszük,míg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábosba tesszük a reszelt almát (apró líuku reszelőn reszeltem,mint a sajtot),rászórjuk a cukrot,a jól megmosott citrom reszelt héját,levét.
Ha felforrt,levet engedett,hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet,összekeverjük és lehúzzuk a tűzről.
Amikor kihűlt,hozzá keverjük a kemyére vert tojáshabot.
Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk.
A tészta 2/3 részét belenyújtjuk,lekvárral megkenjük és ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk.
Az 1/3 rész tésztából rudakat sodrunk és a tetejét berácsozzuk.
A cukrot a ftojással kikeverjük és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
1. A gyümölcsbefőttek levét egy nagy üvegedénybe öntjük, jól lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fahéjat, a tejszínt és a tejet. 2. Alapos keverés után belehelyezzük...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA meggyet magozzuk ki, szórjuk meg cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd csepegtessük le. Ezután a felét tegyük félre. A maradék meggyhez adjuk hozzá a málnát és a ribizlit, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ha már kezd kemény hab lenni, akkor hozzáadunk cukorból 4 dkg-ot és tovább verjük, amíg szép fényes lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztben elmorzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes