menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: (kb. 40-42 db kosárka lesz ebből a mennyiségből)
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 4 evőkanál porcukor
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- fél citrom leve A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 10-12 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja és pár csepp leve

+ házi sárgabaracklekvár

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverem a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint és összegyúrom a citrom levével és a tojássárgákkal.
2. A kosárka formákat margarinnal kikenem. A tésztát kinyújtom kb. 5 mm vastagra, és amekkora a kosárka forma átmérője, olyan átmérőjű pogácsa szaggatóval (ennek híján pohárral) köröket szaggatok ki a tésztából, melyeket belenyomkodok a margarinnal kikent formába. Mindegyikbe teszek fél teáskanál sárgabaracklekvárt.
3. A töltelékhez a tojásfehérjéket felverem kemény habbá - amikor már majdnem fel van verve, akkor hozzáadom a porcukrot, mellyel még tovább verem a habot. Majd hozzákeverem kanállal a darált diót, a citrom reszelt héját és pár csepp levét.
4. A diós tölteléket ráhalmozom a kosárkában a lekvárra - a formákat tepsire sorakoztatom. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 10-12 percig sütöm.

Diós kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Illatos sütőtökleves
Illatos sütőtökleves

A tököt és a zellert kockára vágva - a fűszereket hozzáadva - tedd fel annyi vízben főni, hogy ellepje az egészet. Ha puha a tök, kézi burgonyatörővel törd össze a darabokat. Tálal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes őszibarackleves - OK
Tejszínes őszibarackleves - OK

1. A barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük. 2. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A hagymát apróra vágjuk, a húst felkockázzuk, a paprikát csíkokra szeljük. A paradicsomot leforrázva megszabadítjuk héjától, és feldaraboljuk. Az olajon megfonnyasztjuk a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves
Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves

Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Pihentetés után nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a joghurtot a borssal, a préselt fokhagymával, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk