menu

Családireceptkönyv.hu

Tiroli rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 bögre liszt,
2 egész tojás,
1 db tejföl,
csipet só,
5 dkg margarin,

Elkészítés:


Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).

Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük.

Kihűlés után ferdén felszeleteljük.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Salmorejo - Hideg Spanyol paradicsom leves
Salmorejo - Hideg Spanyol paradicsom leves

A szikkadt kenyér héját levágjuk és a belét vízbe áztatjuk. A paradicsomok tetején ejtünk egy x alakú bevágást és egy tálba téve leforrázzuk őket. Egy perc elteltével a paradicsomo...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Éden szelet
Éden szelet

A tésztához a lisztet átszitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel. A tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a puha Ramát, a sót, majd a lisztes keveréket is beledol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói fűszeres leves tortillával
Mexikói fűszeres leves tortillával

Elkészítés: A cél egy nagyon fűszeres, jóízű alapleves készítése, amit sok betéttel gazdagítunk, kinek-kinek ízlése szerint, majd az asztalnál. Melegítsünk nagy láng...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Őszibarack krémleves
Őszibarack krémleves

A barackot pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját. A gyümölcs húsát feldaraboA barackot pár percre forrásban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk