menu

Családireceptkönyv.hu

Almás( TÚRÓS)süti lustáknak


Írta:

Elk. idő: 40 pers
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 30 dkg RÉTES (!) liszt
• 20 dkg cukor , esetleg fele ( nyirfa, xiit stb.)
• 1 cs sütőpor
• 1 ,5 kg alma, vagy 50 dkg félzsíros túró ( ebbe mazsola, citromhéj is kell!)
• 2 cs vaníliás cukor
• fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
• 3 dl tej
• 3 tojás
• 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:


elkészítés
1. A lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett közepes tepsibe. ( ha kevesebbet készítesz, kisebbe tepsibe rakjad mert különben nagy lapos lesz)
3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, és az almát laza egyszerűséggel egyenletesen rászórjuk a tepsire, (Ne nyomkodjuk ki túlságosan az alma levét, mert akkor szárazabb lesz a sütemény.) Tehetsz közé meggyet is és lekvárt is csöpögtethetsz közé, ha szeretitek.
4. Az almát megszórjuk a vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal.
5. Az alma tetejére rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
6. A tejben elkeverjük a tojásokat, majd az egészet beleöntjük a tepsibe.( vanilliacukrot is szoktam hozzáadni)
Végül az olvasztott vajat,v margarint kanállal rácsepegtetem sütemény tetejére. Először elég „trutyinak" látszik, de a végére összeáll a finomság.
10 PERCIG PIHENTETEM a tepsibe, HOGY ÁTJÁRJA AZ ÖNTET!!!
Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 180°C , sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat hozzá!
Csináltam már olyat is, hogy egy tepsin belül fele túrós, fele almás volt. Nagyon finom lett és 2az1 ben változat is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én először mindent kimérek, előkészítek. Ha ez kész, akkor kapcsolom be a sütőt és addig laza egyszerűséggel összerakom az alapanyagokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Édes, sült túrós tészta
Édes, sült túrós tészta

A száraz tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük folyó víz alatt. Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, az olvaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres - túrós torta
Epres - túrós torta

A darált kekszet az olvasztott vajjal, darált dióval és a sziruppal összedolgozzuk, a tortaformában elsimítjuk (kézzel belenyomkodjuk). Hűtőbe tesszük. A túrót, vaníliás cukrot,...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi mézes lapos krémes
Erdélyi mézes lapos krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 cipót formázunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal lekent tepsi hátulján egyenként világosra sütjük. A krém elkészítése:...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Vörös áfonyás-mandulás keksz
Vörös áfonyás-mandulás keksz

Első lépésként vagy daráltjuk le a mandulát – egy kevés cukorral, hogy ne ragadjon le az aprítóba, én azonban mozsarat használtam, mert így tudtam kontrollálni, mennyire szeretném...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk