1 kg burgonya
3 tojás
friss petrezselyemzöld
10 dkg liszt
zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Vizes kézzel fasírtokat formázunk belőle és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.
Valami olcsót és finomat akartam készíteni, hát ez lett belőle! :))
1. A birsalmát megmossuk, ha van rajta bolyhos rész, azt ledörgöljük. Nem kell meghámozni. Kis kockákra vágjuk (magházat, hibás részeket eltávolítjuk). 2. A következő lépésnél e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt melegítsd elő 180 fokra. A paradicsomokat dobd lobogó vízbe 2 percre, majd vedd ki, és hámozd meg (ezzel a művelettel könnyebben lehet meghámozni). Utána törd szét a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkínit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkínit....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1) A rizst hagyományos módon megfőzzük (kétszeres vízmennyiségben). 2) A padlizsánt centis vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat egyenként hat cikkelybe. Összekeverjük egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű