menu

Családireceptkönyv.hu

Szarvasgerinc vadasan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szarvasgerinc színhús
10 dkg zsír
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
2 db babérlevél
2 kanál ételecet
1 db citrom
3 dkg cukor
2 kávéskanál mustár
1 g egész bors
3 dl tejföl

Elkészítés:


A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket karikákra vágott sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával, néhány szem egész borssal, babérlevéllel, egy fél citrommal, mustárral és egy-két kanál ételecettel együtt zsíron pároljuk. Elfövő levét húslével pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhult kiszedjük egy tálra, a levét áttörjük és tejföllel behabarjuk. Egy kevés cukorral még ízesíthetjük. A mártást a húsra öntjük és burgonya, vagy zsemlegombóccal tálaljuk, de a tészta is illik mellé.

Szarvasgerinc vadasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

1. Vadas mártás: a hús szeleteket körülbelül 1 liter vízben felrakjuk főni. 1 óra múlva hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket, addig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaddisznópörkölt
Vaddisznópörkölt

A hagymát apróra vágom, majd a megolvasztott libazsíron megdinsztelem, amikor már majdnem jó, akkor az apróra vágott fokhagymát is rádobom a zsiradékra. Ezután a húst harapásnyi ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Szarvasgerinc vadasan
Szarvasgerinc vadasan

A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fácán aszalt szilvával
Fácán aszalt szilvával

Az aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. Az olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk. A fácánt kívül-belül – a bőre alatt is – bekenjük a fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk