menu

Családireceptkönyv.hu

Szarvasgerinc vadasan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szarvasgerinc színhús
10 dkg zsír
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
2 db babérlevél
2 kanál ételecet
1 db citrom
3 dkg cukor
2 kávéskanál mustár
1 g egész bors
3 dl tejföl

Elkészítés:


A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket karikákra vágott sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával, néhány szem egész borssal, babérlevéllel, egy fél citrommal, mustárral és egy-két kanál ételecettel együtt zsíron pároljuk. Elfövő levét húslével pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhult kiszedjük egy tálra, a levét áttörjük és tejföllel behabarjuk. Egy kevés cukorral még ízesíthetjük. A mártást a húsra öntjük és burgonya, vagy zsemlegombóccal tálaljuk, de a tészta is illik mellé.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vad szalámi
Vad szalámi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaddisznópörkölt
Vaddisznópörkölt

A hagymát apróra vágom, majd a megolvasztott libazsíron megdinsztelem, amikor már majdnem jó, akkor az apróra vágott fokhagymát is rádobom a zsiradékra. Ezután a húst harapásnyi ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Vaddisznó pörkölt
Vaddisznó pörkölt

A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet ö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tűzdelt őzgerinc
Tűzdelt őzgerinc

A hártyáitól megtisztított őzgerincet páclébe tesszük, amihez annyi víz kell, hogy a húst majd ellepje. A pácot egy óra hosszat főzzük, lehűtjük, s amikor kihűlt, ráöntjük az őzger...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk