25 dkg karotta
25 dkg zöldborsó
25 dkg karalábé
olaj
2 evőkanál liszt
csontlé
Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a zöldborsót enyhén sós vízben csaknem puhára főzzük, lecsurgatjuk, majd egy kevés zsíron vagy vajon tovább pároljuk. Amikor kissé pirul már, ízlés szerint borsozd, kevés cukrot is adhatsz hozzá, majd rögtön két kanál liszttel szórjuk meg, és csontlével (vagy hideg vízzel) fölengedve pároljuk puhára.
Gyors, finom és megunhatatlan :)
A spenótot megmossuk. Az olajat felhevítjük belerakjuk a spenótot,az apróra vágott fokhagymát,majd hozzáadjuk a lisztet és a végén felengedjük a tejjel,izlés szerint sózzuk. Végén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a li...
Elkészítési idő: 45 p. Nehézség: KönnyűA sárgaborsót legalább 3 óra hosszára áztasd be szűrt vízbe. Amikor letelt az áztatási idő, a hagymát aprítsd fel, és párold meg az olívaolajon. Add hozzá a sárgaborsót, és párold...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépákat felkarikázom, majd a felhevített kókuszolajon kicsit megpirítom. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, átkeverem, majd mikor már érezhető a fokhagyma illata, rászórom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű