A leveshez
20 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
só
fehérbórs (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A levesbetéthez
60 g kenyér - fehér (szikkadt)
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni. A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk
A pirított zsemlekockák különlegessé teszik az egyébként is kiváló brokkoli krémleves ízét!
elkészítés A csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A zsírt megolvaszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFuttassuk meg a hagymát az olajon. Közben hámozzuk meg a csicsókát és mossuk meg újból, daraboljuk fel és tegyük az edénybe. Gyorsan dolgozzunk vele, mert nagyon hamar megfeketedik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat, daraboljuk kockára. Öntsük fel vízzel, és főzzük össze a reszelt gyömbérrel, a citromlével, kevés édesítőszerrel és sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű