menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba medvehagymás húsgombóccal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg sertés darált sertéscomb
2 evőkanál zabpehely
20 dkg zöld bab
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
fél zsenge karalábé
néhány gerezd brokkoli
zöld lestyán,petrezselyemzöld, medvehagyma
1 db. paradicsom
1 db.paprika
egy evőkanál felkarikázott póréhagyma
só,bors, csipetnyi kurkuma,kis darab csípős paprika
1 ek olívaolaj
2 tojás
3 el fehér+ 1 ek. rozsliszt
Bors magic por ( korpacibere helyett)

Elkészítés:


A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát , sózzuk és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), megforgatjuk, majd forró vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot, paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával,beletesszük a felkockázott paradicsomot, adunk hozzá bőven lestyánt. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, apróra vágott medvehagymát és petrezselyemzöldet, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves tányérra rajuk. Amikor felforrt a levesünk hozzáadjuk a gombócokat.
Elkészítjük a galuskát. Feltörjük a tojást, majd belekeverjük a lisztet,adunk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet,medvehagymát, csomómentesre keverjük.

Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsát és galuska szaggatóval beleszaggatjuk a zöld fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a Bors Magiket (ízlés szerint mi nem szeretjük ,ha nagyon savanyú) .Megszórjuk petrezselyem zölddel és forrón kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A medvehagyma a fokhagyma és a snidling keveréke az egyik legerősebb vértisztító növény,mely gátolja a vérrögképződést, csökkenti a koleszterin és triglicerid szintet is és javítja a memóriát, érdemes belőle bőven fogyasztani.

Csorba medvehagymás húsgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyulyásleves
Gyulyásleves

A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, közben sűrűn kevergetjük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A zöldségeket megtisztí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A vöröshagymát apróra vágjuk,kevés olajon megdinszteljük. Többször hagyjuk kisülni. Tegyük bele a húst,kicsit forgassuk át a hagymával. Engedjük fel vízzel,de csak annyit tegyünk,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Tojásleves
Tojásleves

A lisztből rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal ízesítjük. Ha felforrt, beleütjük a tojásokat, majd az ecettel ízesít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk