menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött tócsni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tócsnit készítünk a szokásos módon:

Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, őrölt pirospaprika) és alaposan keverjük össze. Bő, forró zsiradékba kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Én palacsintasütőben készítettem, nagyméretű tócsnikat. Papírtörlővel itassuk le róla a fölösleges zsiradékot és tálaljuk

Elkészítés:


A töltelékek elkészítése:
Gyros
Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább).
A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelünk, majd zúzott fokhagymát is adunk hozzá és azonnal rátesszük a felkockázott húst. Fűszerezzük (bazsalikom, majoranna, rozmaring, borsikafű, fekete bors, kakukkfű, őrölt kömény, oregánó, só).Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Én wok edényben szoktam készíteni és vizet nem igényel. Ha megpuhult, mát tálalható is vagy tálalásig tartsuk melegen.
Zöldségek és öntet:
Tv paprikát, pritamin paprikát, kígyóuborkát, paradicsomot, lilahagymát, apróra vágtam és sózott, fokhagymás, kapros öntettel nyakon öntöttem.
Sajtot reszeltem:
Azt követően vagy mindenki magának és ízlésének megfelelően tölti meg a tócsnit.

Trükkök, tippek, praktikák:


Esetleg, előre elkészítve adjuk a tányérra.
A tócsni felére halmozzuk a töltelékeket, ráhajtjuk a másik üresen hagyott felét és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Töltött tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar RÁNTOTT KARFIÓL SAJT MÁRTÁSSAL
RÁNTOTT KARFIÓL SAJT MÁRTÁSSAL

A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem,A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtotA karfiolt megmost...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Parasztreggeli
Parasztreggeli

A krumplit szeleteld vagy kockázd fel, főzd meg. A füstölt szalonnát vágd csíkokra vagy apró kockákra A hagymát vágd apróra. A szalonnát süsd pirosra, tedd hozzá a hagymát, res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarckos gombóc (Fiala Borcsa)
Sárgabarckos gombóc (Fiala Borcsa)

Egy nagyobb lábosban vizet forralok, kicsi sót teszek bele. Összegyúrom a túrót a tojással, liszttel, puha vajjal, cukorral, sóval. Kimagozom a barackot, a belsejükbe fahéjjal el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk